menu-icon

Vergroening voor Wooncomplex Den Bosch

In Den Bosch kwam een wooncomplex met de vraag om de ruimte bij de hoofdingang een groener en vriendelijkere uitstraling te geven.

We zijn ter plaatse gaan kijken en het eerste wat ons opviel is dat de gestalde fietsen voor de hoofdingang hoofdzakelijk voor de ‘niet-vriendelijke’ uitstraling zorgde. We hebben daarom voorgesteld om van die plek een beplantingsvak te maken.

Bij het wooncomplex zijn ondergrondse containers geplaatst, waardoor het huidige container hok al langere tijd leeg staat. Een mooie ruimte om de fietsenrekken naar toe te verplaatsen en fietsen droog te kunnen parkeren. Zo gezegd zo gedaan. De entree oogt nu een stuk rustiger en de nieuwe beplanting zorgt voor een vriendelijkere uitstraling.

Een ander pluspunt is dat regenwater nu wegzakt in de grond en niet meer het gemeenschappelijke riool in. Waarom? Door klimaatverandering zullen we in Nederland vaker heftigere regenbuien gaan hebben. Het rioolstelsel kan deze grote hoeveelheid van neerslag niet meteen op alle plaatsen verwerken. Door regenwater te scheiden dragen we ons steentje bij.